Dezvoltare personala Evolutie spirituala

Cat de bine stii ceea ce iti doresti in viata?

  • 5 iunie 2017

Este important sa stii ce vrei in viata. Punct. Sfarsit.

Trebuie sa iti dai seama ce vrei cu adevarat in viata pe care o ai, singurul dar pe care il detii aici si acum.

Cand ai claritate si o viziune reala a vietii tale, esti la pace cu cine esti, ce faci si cum traiesti.

Esti aliniat valorilor tale.

Esti in sincronicitate cu Sinele tau.

Esti cu picioarele pe pamant si cu toate astea simti ca zbori.

Esti prezent si totusi vezi un viitor clar.

Si cand traiesti din perspectiva acestei claritati, nici nu ai idee cat de usor iti este sa implinesti orice scop pe care inima ta il doreste.

Asa ca intelegi de ce este atat de important sa stii ce vrei in viata?

De asemenea, trebuie sa stii si ce NU vrei in viata.

Chiar daca la un moment dat in viata ti-ai dorit ceva anume, este posibil ca acea dorinta sa nu mai rezoneze cu tine in acest moment.

Poate ti-ai dorit sa vorbesti o limba straina si ti-ai petrecut ani in sir invatand-o. Poate ai vrut sa inveti tango argentinian si ai dat multi bani pe cursuri. Poate ai vrut o cariera intr-un anumit domeniu, ai mers la scoala si ai studiat ani de zile pentru asta.

Si acum iti dai seama ca nu mai vrei asta. Si este ok, iti este permis sa simti diferit acum pentru ca oamenii se schimba si evolueaza o data cu trecerea timpului.

Te maturizezi si esti mai sigur de ceea ce devii de-a lungul timpului. Te schimbi in bine. Ochii tai sunt deschisi mai multor experiente in viata si este posibil sa iti doresti sa iti extinzi modul de trai si existenta.

Iti este permis sa vrei sa explorezi un nou scop, o noua abilitate, un nou drum, o noua cariera, un nou mod de viata si un nou TU.

STOP! Nu te mai simti obligat in fata unui tel pe care ti l-ai propus cu 10 ani in urma!

Chiar daca ai urmat un drum spre un scop anume, nu esti obligat sa ramai pe el tot restul vietii tale.

Daca simti ca nu mai poti si ca vrei sa te indepartezi de o cariera in care te simti mizerabil, de o relatie nesanatoasa,  de un hobby plictisitor sau de o dorinta veche, inseamna ca toata fiinta ta refuza acea situatie dar mintea ta insista pe ea, si acum meriti o pauza pentru o introspectie.

Dar ai nevoie de incredere pentru a-ti da seama de toate astea si pentru a-i permite procesului sa se desfasoare in ritmul lui natural. Iti trebuie credinta in propria persoana.  Iti trebuie incredere in tine si in instinctele tale. Iti trebuie mult curaj si multa dragoste.

Cat de multa incredere, credinta si speranta ai in tine?

Cat de mult curaj si dragoste ai pentru tine?

Nimeni nu este obligat sa ramana “casatorit” pentru intotdeana cu lucrurile pe care si le-a dorit la un moment dat in viata. Tu ti-ai pus aceasta asteptare asupra ta, tot tu esti cel care poate sa o inlature. Tu ai ales sa traiesti cu acea presiune si acum tot tu ii poti spune stop.

Poti incepe sa iti asculti vocea interioara mai degraba decat sa o ignori.

Poti alege sa ierti ceea ce nu ai stiut in trecut si sa nu mai pierzi din pretiosul timp pe pamant comportandu-te ca si cum nici acum nu stii. Pentru ca acum stii mai bine.

Esti o persoana inteligenta, talentata, minunata. Esti in viata acum. Iti poti scrie destinul azi.

Sunt atatea persoane pe lumea asta care duc lupte interioare cu cariera, au parte de nenumarate provocari in afaceri, au parte de probleme in relatii: toate aceste persoane au o amenintare comuna: se simt intr-un conflict intre unde sunt si unde isi doresc sa fie.

Ce ii retine ori este faptul ca nu stiu cu adevarat ce vor in viata , sau stiu ce vor dar nu se simt suficient de incurajati/motivati pentru a-si urma calea.

Te simti la fel?

Pentru ca poti fi o persoana de succes si extrem de talentata si cu toate astea te poti si tu simti la fel.

Te poti simti nefericit in cariera sau in viata pe care ti-ai ales-o si ti-e greu sa renunti sau sa schimbi ceva pentru simplul fapt ca ai investit mult timp, multa energie in ea, si cumva esti deja inlantuit, te simti obligat sa o continui pentru ca trebuie sa indeplinesti anumite asteptari, ale tale sau ale familiei.

Ceea ce ai nevoie este o decizie. Decizia de a pune stop intrebarilor, framantarilor, discutiilor. Este ca un comutator un creier pe care trebuie sa il apesi si sa spui: “Gata.”

Daca esti nefericit acum, in timp ce citesti asta, daca te simti neimplinit in ceea ce faci sau ceea ce esti – ca este personal sau profesional – si simti ca esti chemat catre un nou inceput, ce te opreste?

Care este motivul pentru care nu mergi mai departe?

Care este scuza ta pentru a nu iti impinge limitele?

Care este afirmatia din capul tau ce spune “Sunt bine aici desi sunt nefericit?”

Si daca acel motiv si  acea scuza sunt suficient de bune sa renunti la viata care te-ar putea implini, atunci ramai acolo unde esti, dar asuma-ti.

Si daca motivele si scuzele nu sunt suficient de bune, atunci actioneaza si iesi din zona ta de confort.

Seteaza-ti un scop real in luna urmatoare sau in anul urmator si indeplineste-l.

Stabileste clar ce ti-ar placea sa faci si nu te opri pana nu ai totul limpede in mintea si in sufletul tau.

Incepe sa te vezi pe tine insuti ca fiind capabil sa realizezi ceea ce iti doresti cu adevarat.

Primul pas l-ai facut. Ai citit acest articol. Acum ce vei face mai departe? Care este urmatorul pas cu exactitate?

[mailerlite_form form_id=2]
Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline