Dezvoltare personala

Ce tipuri de relatii incerci sa atragi in viata ta?

  • 10 septembrie 2017
tipuri de relatii

Relatiile sunt precum un puzzle; cu totii avem marginile complete, iar acum trebuie sa gasim oamenii care se potrivesc.

Inainte de a incepe sa iti cauti relatii noi – indiferent ca este vorba de prietenie, relatii romantice sau de business – trebuie sa te gandesti bine ce doresti sa atragi in viata ta.

Fara o imagine mentala a tipului de relatie dorita, vei fi doar o frunza la mila vantului in lumea sociala si este posibil sa te “trezesti” intr-o relatie nepotrivita sau pe care nu o meriti, dar te multumesti cu ea.

Dupa prima intalnire, dupa un interviu sau dupa de o intalnire generala cu cineva nou, ar trebui sa te intrebi:

  • Cum se va potrivi aceasta persoana in viata mea?
  • Persoana aceasta este o influenta pozitiva sau negativa asupra mea?
  • Imi place aceasta persoana? Ma deranjeaza ceva la ea? Daca da, ce anume?
  • Ma pot vedea dezvoltand o relatie pe termen lung cu aceasta persoana?

Este important sa ai un anumit nivel de asteptari pentru relatiile din viata noastra. Trebuie sa ai grija sa nu iti setezi standardele prea inalte, dar nici sa fii dispus sa accepti orice iti apare in cale.

Iata cateva sfaturi despre cum sa iti dezvolti o imagine mentala a relatiior din viata ta:

  • Fa o lista cu lucrurile pe care le doresti intr-o relatie. Ce apreciezi mai mult la cealalta persoana? De exemplu, umorul, increderea in sine, compasiunea, simtul aventurii etc
  • Fa o lista cu lucrurile pe care nu ti le doresti sigur in relatie, pe care nu le-ai accepta indiferent de situatie. Sa stii ce nu vrei este important pentru a identifica ceea ce vrei.
  • Pastreaza-ti lista intr-un loc de unde poti sa o accesezi cand ai nevoie sa iti reamintesti lucrurile care conteaza pentru tine in relatie.
  • Ai grija la asteptari. Intotdeauna vor fi lucruri care iti plac sau iti displac la o persoana, nimeni nu este perfect. Foloseste-te de lista ca un mic ghid, nu ca de niste reguli stricte ce nu trebuie incalcate.
  • Intalneste oameni noi. Singurul mod prin care poti afla cine este potrivit si cine nu, este sa iesi si sa interactionezi cu cat mai multe persoane. Multi oameni pe care ii intalnesti vor fi niste relatii temporare, dar printre aceia va fi si cineva potrivit tie pe termen lung.

Nu uita ca nu poti obtine ceva in viata daca nu stii ce ai nevoie.

Cei mai multi oameni nu isi definesc ce isi doresc cu adevarat in relatiile lor si isi petrec intreaga viata intrebandu-se de ce ei nu pot intalni pe cineva cu care sa fie fericiti.

Pe masura ce evoluezi si te maturizezi e posibil ca standardele de mai sus, micul tau ghid sa se schimbe. Actulizeaza-l mereu cand e necesar.

Ce apreciezi intr-o relatie nu este ceva “batut in cuie” si poti cauta lucruri diferite in relatie in functie de varsta sau de momentul in care te situezi.

 

[mailerlite_form form_id=5]
Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline