Evolutie spirituala

Cum te poate manipula mintea

  • 22 aprilie 2015

Stii ce face copilul stereotip rasfatat atunci cand nu primeste ce vrea? Tipa, plange si se arunca pe jos pana cand parintii cedeaza. Este o forma de manipulare, pacea si linistea devin ostatice pana ce el obtine ce vrea. Daca dorintele lui nu sunt implinite, atunci ii va face si pe ceilalti sa se simta prost. Bineinteles, nu poti invinui un copil prea mult, pentru ca de cele mai multe ori parintii au fost naivi si au cedat acestui tip de comportament de prima oara.

Mintea ta este acel copil rasfatat, chiar daca nu pare asa in exterior. Mintea iti tine fericirea ostatica si cere sa i se indeplineasca cererile daca vrei un pic din acea fericire.

Cand esuezi in a obtine ceea ce iti doresti, suferi din aceasta cauza. De fiecare data cand cedezi cerintelor mintii, ii intaresti convingerea ca te poate manipula in continuare. Constiinta ta perfecta este inca acolo, dar este pusa in umbra de haosul mintii tale. Inconjurata de iluzie, pacea mintii pare ceva indepartat, in timp ce confuzia, anxietatea si suferinta aproape ca par ceva normal.inspire4-300x300

In general, din copilaria timpurie incepe mintea sa eclipsese bucuria de A FI. Viata ta nu mai este despre a TRAI, devii consumat de dorinte. Fericirea ta devine ceva controlat de minte si chiar daca din cand in cand primesti cate un bob, mintea ta creeaza noi dorinte de o suta de ori mai rapid decat le poti tu indeplini.

Dorintele tale nu sunt bune sau rele. Ele sunt ca focul. Cand sunt in armonie cu Sufletul tau pot deveni o pasiune arzatoare in viata ta. Totusi, in inocenta ta ai inmanat acest foc mintii tale, unui copil rasfatat, si acum intreaga ta casa este in flacari. Si continui sa adaugi combustibil acelui foc. Dorinta este ceva ce trebuie folosit cu grija si atentie, alfel risti sa te arzi.

Sunt dorintele mintii tale mai importante decat pacea ta interioara si fericirea? Cei ai prefera sa ai? Daca renunti la dorinte, vei castiga ceea ce iti doresti mai mult, adica DRAGOSTE. Iubirea este starea implicita a existentei tale si fericirea este tot timpul prezenta, dar cu totii continuam sa o ratam deoarece mereu urmarim lucruri minore. Viziunea ta devine restransa si ai probleme in a vedea dincolo de propria minte.

Dragostea este peste tot in jurul dau, dar primesti doar fractiuni din ea.

free-burst-230x300Pentru a incepe a vedea mai clar trebuie sa meditezi si sa iti cultivi constientizarea. Cand meditezi, nu mai adaugi combustibil focului dorintelor, te opresti in a mai recompensa mintea. Incetinesti, iti acorzi o binemeritata pauza. O constientizare adanca devine integrata in fiecare aspect al vietii tale si castigi ceva mai valoros decat orice.

Ce se intampla cu mintea cand te opresti din jucat? Incepe sa iti dea ghionturi. Meditatia astfel devine foarte grea si esti tentat sa cedezi “acceselor de furie” ale mintii. Nu trebuie sa cazi in capcana, doar priveste accesele de furie ale copilului rasfatat in mod detasat. Daca doar vei observa, ceva magic se va intampla.

Un gol va aparea intre Constiinta ta si minte. Din ce in ce mai multi pasi in Fluxul natural si pacific al Constiintei si haosul si suferinta mintii incep sa dispara.

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline