Evolutie spirituala

Depaseste-ti Ego-ul

  • 15 octombrie 2014

Stii diferenta dintre adevaratul Tu si ego-ul tau? Multe pesoane nu stiu. De fapt, multi nici nu realizeaza ca este o diferenta intre cele doua.

Multe persoane se identifica simplu: eu. Dar este o greseala – o greseala care e responsabila de multa suferinta si durere emotionala. Este important sa stim diferenta dintre ele.

Ego-ul este multe lucruri, dar in general, este ceva ce te tine pe loc sau chiar te trage in spate. Este acel lucru care te tine treaz noaptea si te framanti de griji. Este acea mica voce din capul tau care iti spune ca tu nu esti suficient – nu esti suficient de inteligent, suficient de puternic, suficient de frumos/frumoasa etc

Cand simti ca sufletul creste, vine ego-ul si te opreste. Vine si iti spune: “nu poti sa faci asta”, “nu poti sa fii ceea ce iti doresti”,”nu poti sa iti indeplinesti dorintele”. Ego-ul iti spune sa stai unde esti, pentru ca unde esti in siguranta.

Iti suna cunoscut? L-ai auzit in capul tau? Cu siguranta ca da. Cu totii il auzim in fiecare zi.

Ego-ul nu este rau, nu iti face rau intentionat. El se bazeaza si se naste din frici. Ego-ul te opreste pentru ca, de fapt, incearca sa te protejeze. In spatele fricilor, ego-ul crede ca daca te opreste, te protejeaza de esecuri, umiliri, durere si suferinta. Deoarece daca nu traiesti, daca nu visezi, nu iti asumi riscuri si nu explorezi – atunci nu ai cum sa fii ranit. Poti sta in siguranta in cochilia ta si ego-ul va fi foarte fericit.

Adevaratul TU

Exista o forta mai puternica decat ego-ul. Te ajuta sa depasesti fricile ego-ului, anxietatea, grijile. Acela esti TU. Este Sinele tau care isi doreste sa apara, nu sa stea in cochilie.

Este sentimentul acela de pace, liniste, fericire. Poate sa apara intr-o zi cand stai la plaja, cand te plimbi cu bicicleta sau cand esti la sala si faci exercitii. Sau poate atunci cand esti pe scena, vorbind unui grup de oameni, sute de fete uitandu-se la tine in timp ce le dai mesaje pozitive.

Fiecare dintre noi a avut acele momente. Ele sunt diferite la fiecare, dar sunt. Pentru un scurt moment prindem o scanteie a lui cine suntem noi cu adevarat si ego-ul e complet ascuns. In acel moment nu exista frica, nu exista griji – esti doar tu: infinit, bland, frumos.

Cunoaste diferenta, accepta-te pe tine insuti

Toata suferinta este creata de ego si cauzata de rezistenta. Ego-ul este parte din tine, niciodata nu o sa poti scapa de el definitiv. Dar poti invata sa il recunosti si sa treci peste el. Cheia este sa iti monitorizezi cu atentie gandurile. Trebuie sa ramai constient. Incetineste si asculta conversatiile din capul tau. Cand iti auzi ego-ul ca apare si incearca sa te limiteze, vorbeste-i imediat. “Stiu ca incerci sa ma protejezi de o o viitoare posibila suferinta, iti apreciez dorinta de a ma proteja, dar nu este nevoie. Nu ma voi ascunde in frica.”

Daca iti amintesti sa faci asta de fiecare data cand apare, adevaratul tu va aparea mai des.

De asemenea, trebuie sa creezi mai multe momente pentru ca Sinele tau sa se reveleze. Iar atunci cand simti momentul de calm si pace infinita incearca sa te opresti si sa te bucuri cat mai mult de el. Opreste-te in a trai in umbrele ego-ului tau. Permite-i Sinelui tau sa te ghideze.

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline