Evolutie spirituala

KARMA CONJUGALA: DIVERSE TIPURI DE LEGATURA

  • 23 octombrie 2014

relationship karma

Este imposibil pentru un individ sa se manifeste pe acest pamant prin el insusi. Legaturile karmice dintre indivizi, sau relatiile umane, sunt posibile in dimensiunile fizice, astrale si cauzale. Depinzand de gradul de legatura care apare in fiecare din aceste dimensiuni, ele variaza in profunzime si intensitate.

Aceasta variatie este in special evidenta in legatura sexuala/conjugala, una dintre cele mai puternice legaturi care exista pe pamant.

Legatura sexuala dintre doi indivizi care se hotarasc sa alcatuiasca un cuplu, de obicei sub forma casatoriei, este conditia necesara nasterii unor noi indivizi si astfel este fundamentul karmei familiale. In general, ea poate aparea sub 5 moduri diferite:

1. Doua fiinte sunt legate impreuna de nodurile legaturilor lor karmice anterioare, fie aceste noduri sunt cauzate de atasamentul fata de fericirea reciproca, fie de atasamentul fata de suferinta reciproca.

2. Doua fiinte se unesc in nivelul superior al spiritelor individuale in dimensiunea cauzala, un nivel care ramane mereu intr-o stare imaculata

3. O entitate unificata intr-o dimensiune relativ inalta (divina) se imparte in doua, manifestandu-se ca barbat si femeie pe acest pamant, iar cei doi se casatoresc.

4. Doua fiinte sunt in mod temporar legate impreuna de pasiuni carnale, materialiste.

5. Doua fiinte profund religioase sunt unite prin intermediul unei Puteri Superioare.

Ego-ul crede ca este unic si creeaza distinctia ca ceilalti sunt diferiti. Acesta este starea de constiinta in care functioneaza fijntele umane obisnuite si este nivelul la care isi face aparitia cel mai comun tip de legaturi maritale.

De indata ce indivizii incep sa functioneze din postura eului, se genereaza karma.

CUPLURI LEGATE DE KARMA TRECUTA

Prima categorie de cupluri este cea formata de oameni care urmeaza in mod inconstient karma legaturilor lor anterioare. Deoarece aceste cupluri se bazeaza pe atasamentul generat de ego, in ele exista deseori necazuri si nefericire.

De fapt membrii multor cupluri cu probleme au fost nu iubiti, ci dusmani in vietile anterioare. In cazuri extreme, un partener poate sa il fi omorat pe celalalt. Persoana care a fost omorata este motivata sa se razbune si, casatorindu-se cu ucigasul ei, este in postura de a-i face cel mai mult rau.

Alt tip de legatura karmica negativa este cea dintre oamenii care au avut casatorii nefericite in vietile anterioare, deseori afectate de adulter si ura. Ei au tendinta sa isi continue confliectele superficiale si nesfarsite, care adesea se intind pe mai multe vieti.

Desi pare dureros, cea mai buna solutie pentru acest tip de cuplu este sa se mentina, deoarece aceasta relatie dificila este o ocazie pentru cei doi de a-si dezlega si disipa legaturile karmice create. O karma specifica nu este ceva ce tine la nesfarsit – o data ce incepe sa se manifeste, incepe sa se dizolve.

CUPLURI LEGATE IN DIMENSIUNEA CAUZALA

Urmatoarea categorie este un tip de legatura spirituala. Ea apare atunci cand doi oameni sunt capabili sa se conecteze in dimensiuneaza cauzala in eurile lor superioare.

Eul cauzal este eul care are completitudinea si puritatea inimii unui copil. El ramane in starea imaculata care i-a fost data de Dumnezeu. Asadar starea dintre cel doi oameni la acest nivel este pura si pozitiva.

Un cuplu format in dimensiunea cauzala pare sa se dezvolte fara efort. Iubirea celor doi ii scoate din propriile egouri marunte si sunt intotdeauna capabili sa se puna in locul celuilalt. Aceste cupluri tind sa se casatoreasca din nou, de-a lungul mai multor vieti.

CUPLURILE CA DIVINITATE MANIFESTATA

Cel mai spiritual tip de cuplu apare ca o manifestare a unei fiinte din taramul divin. O entitate unificata, din dimensiunea divina (dincolo de cauzal), poate descinde pe pamant sub forma a doi indivizi care isi pot exprima legatura intr-o varietate de moduri, cum ar fi  ca invatator si discipol sau parinte si copil. Totusi, cel mai adesea sunt sot si sotie. Asemenea oameni s-au nascut sa fie impreuna. Ei pot realiza lucrari mari in aceasta lume, extinzand cunoasterea si constiinta celor din jur si ajutand la indreptarea civilizatiilor catre pace si armonie.

Acest cuplu este foarte rar, dar exista.

CUPLURI LEGATE DE PASIUNEA CARNALA

O alta categorie de cupluri este cea in care cei doi se leaga pe baze pur fizice. Asemenea cupluri nu au niciun fel de karma din vietile trecute care sa le influenteze casatoria. Ei sunt adusi impreuna de pasiunea sexuala. Neavand o baza spirituala si mentala, este o legatura vremelnica, temporara. Noi vedem astfel de cupluri in prezent si efemeritatea lor este demonstrata de rata foarte mare a divorturilor.

CUPLURI FORMATE PRIN CREDINTA

Si aceasta categorie este rara, dar e importanta pentru ca nu presupune existenta unui precedent karmic.

Daca doi indivizi traiesc intr-o profunda stare de credinta, Dumnezeu poate interveni in favoarea lor pentru a-i aduce impreuna. Legatura lor este posibila deoarece fenomenul relationarii isi are cauza suprema in faptul ca toti avem aceeasi sursa divina.

SURSA: “KARMA SI REINCARNAREA” – HIROSHI MOTOYAMA

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline