Dezvoltare personala

Scapa de „Nu pot”

  • 13 iulie 2017

„Indiferent daca tu crezi ca poti sau nu, ai dreptate” Henry Ford

Te gasesti vreodata in ipostaza de a spune „Nu pot?” Poate uneori chiar ai un motiv intemeiat sa spui asta, care mai degraba s-ar traduce cu „Nu stiu”. Si e in regula sa spui „nu stiu”. Nimeni nu e atotstiutor si e normal sa fie asa.

Dar adesea  te judeci singur spunandu-ti „Nu pot”

  • Nu pot sa dansez
  • Nu pot sa slabesc
  • Nu pot sa fiu organizat
  • Nu pot sa iau o decizie
  • Nu pot sa stau focalizat
  • Nu pot sa ma trezesc de dimineata
  • Nu pot sa trec  peste asta
  • Nu pot pentru ca nu am timp (cea mai des utilizata scuza)

Si lista poate continua la nesfarsit…

De cate ori nu spui „nu pot” cand de fapt este o propozitie pe jumatate adevarata? Poate uneori chiar crezi despre tine ca nu poti face ceva, dar oare ai si incercat sa o faci? Sau mai degraba, ai putea …dar nu ai suficienta vointa?

„Nu pot” iti submineaza puterea.

De cate ori spui ca nu poti sa faci ceva, iti intaresti acest crez in mintea ta.

Ce iti spui tie mereu este factorul care iti determina succesul sau esecul.

Daca vei continua sa spui NU POT, vei avea dreptate.

Asta pentru ca atunci cand spui ca nu poti creierul te crede. Creierul este creat pentru a te asculta si pentru a atrage apoi energetic circumstante si conditii pentru a face exact ce ii spui. Dar stii ce ii mai place creierului? Sa gaseasca solutii la intrebarile tale.

Si astfel ca exista doua moduri prin care poti inlocui acel „Nu pot”: cu afirmatii pozitive „Eu pot sa ….” sau cu intrebari.

Pentru urmatoarele zile sau chiar saptamani, alege ceva despre care spui ca nu poti si pune alte intrebari: „Cum pot sa fac asta?” sau „Oare chiar as putea face asta?”

In loc sa spui „Nu pot sa slabesc” mai bine spune „Cum as putea sa fac miscarea zilnica mai distractiva? Cum as putea sa imi alcatuiesc un meniu mai sanatos?”

In loc sa spui „Nu pot sa ma trezesc dimineata”” mai bine spune „ Cum sa fac sa ma trezesc mai dimineata?” si sa cauti moduri (traiasca internetul!) prin care sa poti face asta.

Vreau sa iti dai voie, sa iti oferi tie permisiune sa afli cum poti sa iti urmezi visele si aspiratiile. Provoaca vocea interioara care iti spune ca nu poti.

Fa-ti un plan. In loc sa te concentrezi pe „nu pot” mai bine cauta motive pentru care ai putea sa o faci. Uneori cea mai mare provocare este faptul ca nu stii cum sau de unde sa incepi.

Focalizeaza-te mai degraba pe posibilitati  de a face lucrurile  pe care tu doar crezi ca nu le poti face si astfel vei vedea ca raspunsurile isi vor gasi drumul pentru a aparea in calea ta. E valabil pentru orice domeniu. Asa ca incepe sa schimbi „nu pot” cu afirmatii sau intrebari si astfel iti dai voie sa ai incredere in tine ca poti sa o faci.

PS: Care este limitarea careia ii spui „Nu pot” si la care esti gata sa renunti? Spune-mi in comentariile de mai jos ca sa fii o sursa de inspiratie pentru noi toti!

[mailerlite_form form_id=2]

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline