Evolutie spirituala

Semne care iti arata ca chakrele tale nu sunt in echilibru

 • 5 noiembrie 2014

wb051432

Exista 7 centre principale de energie in organismul tau stiute sub denumirea de chakre. Fiecare chakra este localizata in corp in asa fel incat sa fie corelata cu boli specifice si disfunctii fizice; fiecare centru de energie adaposteste puterile noastre mentale si emotionale.

Cand avem o problema fizica apar slabiciuni si in comportamentul nostru emotional. Atunci cand ne curatam energia, ne echilibreaza si starea de spirit. Echilibrul chakrelor este o strada cu doua sensuri: daca exista anumite frici si emotii de care ne agatam, experimentam si restrictii fizice de asemenea.

Daca aveti anumite suferinte fizice sau va confruntati cu niste probleme emotionale si frici, puteti citi articolul urmator pentru a afla care chakra este afectata sau blocata.

1. Chakra Rădăcină (ultimul os al coloanei vertebrale, coccis)
Dezechilibrele fizice la nivelul acestei chakre includ probleme la picioare, talpi, rect, coccis, sistemul imunitar, sistemul reproductiv masculin si glanda prostatica. Ce care au aceste dezechilibre este posibil sa experimenteze si probleme cu artitra, dureri de genunchi, sciatica, probleme digestive si constipatie.
La nivel emotional, dezechilibrele care apar includ sentimente ce ne afecteaza nevoile bazice de supravietuire: bani, casa si mancare, abilitatea de a furniza necesarul vietii.
Cand aceasta chakra este echilibrata, te simti potejat, ai un sentiment de conexiune si siguranta in lume.

2. Chakra Sacrala (situata sub ombilic)
Probleme fizice ce le poti experimenta cand aceasta chakra nu este in echilibru: probleme sexuale si reproductive, probleme urinale, probleme cu rinichii, soldul, dureri pelvice si lombare.
La nivel emotional apar probleme cand trebuie sa ne luam un angajament fata de relatii. Abilutatea de a-ti exprima emotiile. Abilitatea de a te distra, de a fi condus uneori de dorinte, creativitate, placere. Frica de impotenta, tradare, dependente.
Cand aceasta chakra este echilibrata, avem abilitatea de a ne asuma riscuri, suntem creativi si ne luam angajamente. Suntem pasionali din toate punctele de vedere, inclusiv sexual.

3. Chakra Plexului solar (zona buricului)
Dezechilibrele fizice care apar la nivelul aceste chakrei sunt: probleme digestive, disfunctii la nivelul ficatului, hipertensiune, diabet, ulcer stomacal, probleme cu pacreasul si bila, probleme ale colonului.
La nivel emotional apar probleme legate de stima de sine, propriul critic iese la suprafata. Frica de respingere, de critici.
Cand aceasta chakra este echilibrata, oamenii se simt siguri pe ei, increzatori in fortele proprii. Se simt in control, hotarati.

4. Chakra inimii (zona inimii)
Printre problemele fizice la nivelul acestei chakre numaram astmul, boli de inima, boli de plamani, probleme cu sanii, sistemul imfatic, probleme cu umerii, dureri de brate.
Dezechilibre emotionale: gelozie, abandon, furie, amareala. Frica de singuratate.
Cand aceasta chakra este in echilibru ne simtim fericiti, iubiti si recunoscatori, iertatori, plini de compasiune.

5. Chakra gatului (zona gatului)
Probleme fizice: probleme cu tiroida, dureri in gat, laringita, infectii ale urechii, ulcer, orice problema ale fetei (ten, limba, buze), dureri de gat si umeri.
Probleme emotionale: probleme cu exprimarea de sine, atat verbala cat si scrisa. Frica de pierderea controlului, a vointei.
Cand aceasta chakra este in echilibru ne simtim expresivi, comunicativi. Suntem onesti unii cu ceilalti. Buni ascultatori.

6. Chakra celui de-al treilea ochi (localizata intre sprancene)
Probleme fizice: dureri de cap, probleme cu vederea, cu sinusurile, pierderea auzului, probleme hormonale.
Probleme emotionale: proasta dispozitie, volatilitate. Lipsa abilitatii de a invata de la ceilalti. Viseaza adesea cu ochii deschisi si traiesc intr-o lume imaginativa.
Cand aceasta chakra este in echilibru ne simtim focalizati, totul devine clar si facem diferenta intre realitate si iluzie. Suntem deschisi in a primi intelepciune.

7. Chakra coroanei (localizata in varful capului)
Probleme fizice: depresii, lipsa abilitatii de a invata, sensibilitate la lumina, sunet.
Probleme emotionale: probleme privind cunoasterea de sine, gandire rigida, confuzie, frici, prejudecati.
Cand aceasta chakra este in echilibru traim in momentul prezent si avem o mare incredere in simturile noastre.

Dupa ce vei citi acestea lucruri vei simti (ca si mine) ca mai multe chakre sunt blocate. Asta pentru ca atunci cand o chakra se blocheaza, celelalte incep sa compenseze si devin supra-active.
Voi reveni cu un articol ca sa stiti cum puteti sa va echilibrati chakrele.

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

2 Comments

 • Bucsa Cornel

  Astept cu nerabdare promisiunea de echilibrare a chakrelor,metode si aplicatii.Articolele sint extraordinare si contin mult adevar.
  Starea noastra atit pozitiva cit si negativa influenteaza insasi viata noastra,sanatatea noastra cit si vindecarea a diferitelor bol.
  Fiind internat in tro clinica in vederea unei operatii de cancer la colon,destul de grea cu amputatie de rect,am trecut spre mirarea medicilor foarte usor peste aceasta interventie ATENTIE! foarte grea unde alti pacienti au trecut enorm de greu iar destui au decedat.
  Medici dupa operatie la intrebarea cum o sa fie aveau un singur cuvint.Noi am facu totul ce sa putut.deacum cel care va duce sau nu la bun sfirsit E CEL DE SUS.
  aCUM EU MULTUMESC CERULUI CA MIA DAT PUTEREA SI ENERGIA POZITIVA EXTRAORDINARA fara de care nu as fi trecut prin aceasta.
  Asa ca admir si am tot respctul si stima din lume pentru acesti oameni minunati care scriu atitea lucruri extraordinare,de spre energiile pozitive si negative,despre cum sa ne incarcam cu aceste energii atit de benefice pentru noi.Felicitari din adincul fiintei mele.Astept cit mai multe articole de aceasta natura.

  • evolutiasufletului

   Iti multumesc foarte mult pentru cuvintele tale Cornel. Am scris deja 2 articole pe blog despre echilibrarea chakrelor. Le poti citi aici si aici.

Comments are closed.

Inline
Inline