Dezvoltare personala

Singurul lucru de care ai nevoie pentru o face o schimbare in viata ta

  • 25 octombrie 2017
schimbare

Vrei sa faci o schimbare in viata ta si totusi nu se intampla nimic. Poate iti doresti sa faci o schimbare in cariera, in afacere, in relatie, in modul cum relationezi cu altii, in starea ta de sanatate si conditia ta fizica – nu conteaza in ce domeniu, dar stii ca e timpul sa schimbi ceva, sa traiesti viata pe care ti-o doresti, sa fii persoana care stii ca poti fi.

Poate iti doresti de ceva timp sa schimbi ceva si totusi nu se schimba nimic. Schimbarea nu apare si nu intelegi de ce.

In primul rand, daca in acest moment te indoiesti de tine, iti spun ca esti CAPABIL sa faci orice schimbare doresti in viata ta. Oamenii pe care i-ai intalnit sau de care ai auzit ca au reusit ceva in viata, ca au facut schimbari majore – nu sunt diferiti de tine. Nu sunt mai inteligenti, nu sunt mai norocosi, ci pur si simplu S-AU DECIS  ca vor acea schimbare.

Nu inseamna ca dupa ce au luat acea decizie schimbarea s-a produs instant, ci inseamna ca au avut mereu DECIZIA in minte si asta a reprezentat motivatia pentru ei.

Schimbarea nu e usoara, si nici confortabila. Mintea ta e obisnuita cu lucrurile familiare si confortabile. Chiar daca iti urasti circumstantele actuale din viata ta (job-ul tau, seful tau, relatia – indiferent ce), chiar daca te plangi mereu de ele, chiar daca te simti nefericit, daca ai stat in acea circumstanta mult timp, atunci asta este ceea ce stii. Este familiar pentru tine si mintii tale ii place aceasta familiaritate, acest confort – chiar daca nu este ceva pozitiv.

Tu trebuie sa iesi din confort, sa devii inconfortabil pentru a crea o schimbare. Si cui ii place sa devina inconfortabil? Nu multora….

Ce trebuie sa faci este sa iei o DECIZIE CLARA in mintea ta. Un moment in care te opresti si decizi ca SCHIMBAREA VA AVEA LOC. Ca meriti ceva mai bun, ca esti capabil sa faci asta, esti suficient de valoros incat sa poti face asta. Decizia ca nu mai esti dispus sa tolerezi circumstantele prezente.

Nici macar nu iti trebuie un plan pentru a lua aceasta DECIZIE. Nici macar strategii de cum vei face aceasta schimbare. Toate acestea vor veni ulterior.

In acest moment esti intr-o stare de “mi-as dori sa….” pentru ca inca nu te-ai decis. Daca te uiti in urma, in trecutul tau, la lucrurile pe care le-ai realizat, vei vedea ca s-au intamplat pentru ca la un moment dat ai luat o decizie clara. Pentru ca in momentul in care iei decizia, ceva in mintea ta se schimba. Iti dai seama in interiorul tau, ca situatia X nu va mai fi intr-un mod, ci intr-un alt mod.

Nu stii cum vei ajunge acolo, dar stii ca intr-acolo te indrepti. Pentru ca blocajul tau de fapt este dat de faptul ca tu CREZI  ca nu poti face acea schimbare. Te indoiesti de tine insuti. Daca in unele zile esti increzator si in alte zile nu, inseamna ca nu te-ai decis inca. Te intrebi “oare pot face asta? Oare sunt capabil? Hmm, poate ca pot; lasa-ma sa ma mai gandesc”. Si atata imp cat esti in starea asta, nimic nu se va schimba.

Si inca ceva….nimeni nu te va salva. Nici sotul, partenerul, parintii, copiii, prietenii… nimeni nu iti poate trai viata. Schimbarile pe care ti le doresti – doar TU ai puterea sa le faci. Da, in momentul cand iei o decizie de schimbare, poti cere ajutor sau suport din partea apropiatilor sau din partea unui profesionist, dar decizia de schimbare trebuie sa vina din tine.

O data ce iei aceasta decizie, o data ce mintea si inima se afla de aceasi parte, ca iti vei schimba circumstantele prezente, atunci vei fi pe drumul cel bun, vei fi de neoprit.

Asa ca ai o decizie de luat. Vei face o schimbare intr-o anumita zona a vietii tale? Te vei vedea ca fiind o persoana care merita aceasta schimbare? Care este capabila sa o realizeze? Adevarul este ca esti. Ori alegi sa crezi, ori alegi sa nu crezi. Sper ca vei alege sa CREZI ca esti suficient de valoros si o persoana care merita schimbarea pe care ti-o doresti de mult timp.

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline