Dezvoltare personala

Te simti cateodata atat de lenes incat nu vrei sa misti nici macar un deget?

  • 5 decembrie 2014

Te simti poate intr-o zi ca esti lipsit total de energie, fara motivatie si nicio dorinta de a face ceva?

Toata lumea are asemenea zile. Si eu, desi nu imi permit sa lenevesc: sunt mama, sotie, am o slujba si o casa de curatat im-too-lazydupa un copil mic si energic care face tornada sa para mic copil pe langa el. Si totusi am si zile de acest fel.

Nu ma simt vinovata si nici voi nu trebuie sa va simtiti.

Cand exista zile sau momente de acest fel, corpul si subconstientul tau se revolta pentru ca ii privezi de odihna. De aceea trebuie sa le dai ascultare, trebuie sa cooperezi cu mintea ta. Nu astepta pana te forteaza sa te opresti facandu-te sa te simti epuizat. Este mult mai bine sa iti oferi momente periodice de odihna: sa iti iei o zi in care doar sa te odihnesti, sa faci o plimbare in aer liber, sa citesti o carte buna si sa afli ce te face mai fericit.

Daca nu iei aceasta initiativa in mod voluntar, mai devreme sau mai tarziu va trebui sa opresti brusc ceea ce faci si sa faci fata unei revolutii din partea organismului tau.

Sunt totusi cateva motive care te poti face sa te simti prea lenes:

  • Oboseala cronica
  • O boala
  • Prea multe esecuri
  • Nu esti sigur de directia vietii tale
  • Anxietate, stres, griji, frici
  • O dificultate financiara

In ziua de azi cu totii traim sub presiune si stres, asa ca este normal sa te loveasca un moment de “lene”.

In astfel de situatii este bine totusi sa nu te lasi coplesit. Trebuie sa te odihnesti, dar sa te gandesti ca este o situatie temporara. Dupa o zi de odihna trebuie sa revii la activitatile tale.

In perioada cand te odihnesti da atentie gandurilor si vocii interioare, poate incearca sa iti transmita ceva important despre viata ta si despre schimbarile pe care ar trebui sa le faci. Asta pentru ca in tumultul activitatilor nu le acorzi suficient spatiu sa iasa la suprafata si sa devii constient de ele.

Totusi, daca se intampla prea des, trebuie sa arunci o privire mai atenta asupra vietii tale si sa afli ce se intampla.

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline