Evolutie spirituala

7 moduri de a-ti hrani sufletul

  • 19 decembrie 2014

Banul – un lucru frumos care teoretic trebuie sa faca lumea sa functioneze si pana la un anumit grad chiar o face. Dar la sfarsitul zilei, doar banul in viata ta iti lasa o gaura in suflet.index

Scopul vietii noastre este sa lasam o semnatura lumii. Atunci cand murim ne dorim ca oamenii sa isi aminteasca de noi si sa se gandeasca despre noi ca am schimbat ceva, ca am facut lumea un loc mai bun. Zambetul tau sa fie amintit, actiunile tale sa fi schimbat viata cuiva.

Desi la prima vedere cu totii ne dorim bani, nu de asta am venit si fiecare are o nevoie de hrana spirituala, pe care o recunoastem sau nu.

  1. Incepe cu inima

Fa tot ceea ce faci cu intentii bune. Ajuta-i pe altii pentru ca au nevoie sa fie ajutati, nu pentru ca ai avea un interes ascuns sau vreun castig din asta.

  1. O sa murim

Este infricosator pentru multi, dar toti o vom face la un moment dat. Ar trebui sa ne gandim mai des la asta si sa traim vietile asa cum ne dorim.

  1. Incepe sa te conectezi cu oamenii

O data ce incepi sa te apropii mai mult de oameni: un zambet pe strada, un “buna dimineata” vecinilor, o cafea cu un coleg, exista o sansa mare sa poti face ziua cuiva mai senina.

  1. Multumeste

Cand cineva face ceva pentru tine aminteste-ti sa ii multumesti sincer, din inima. Cuvantul “multumesc” este un cuvant puternic in viata oricui. Sa ne multumim parintilor mai des pentru ceea ce au facut toata viata pentru noi, sa le multumim prietenilor pentru ocaziile cand au fost alaturi de noi si colegilor pentru momentele cand ne-au ajutat la un proiect sau la alta activitate.

  1. Nu te mai uita la stiri/ nu mai citi si nu mai asculta stirile

Am zis asta de multe ori, dar chiar poate face o mare diferenta in viata voastra. Credeti ca va ajuta intr-un fel sa aflati de X si Y care au fost omorati in fel si chip? Toate stirile negative ne introduc in subconstient ganduri cum ca lumea nu este un loc bun de trait. Ceea ce nu este adevarat.

  1. Citeste povestiri inspirationale

De cate ori nu ai privit o povestire inspirationala a cuiva si ti-au dat lacrimile? Sufletul e cel care a lasat iubirea sa curga sub forma de lacrimi. Sa nu iti fie rusine cand simti ca lacrimezi, trebuie sa lasi iubirea din sufletul tau sa iasa la suprafata. Cu cat vei citi mai multe povestiri inspirationale, cu atat te vei simti mai deschis si mai conectat. Te-ai simtit vreodata conectat dupa ce te-ai uitat la vreun film thriller? La o stire negativa? La un talk-show plin de fete care nu stii de ce sunt acolo si de ce sunt cunoscute? Nu cred.

  1. Incepe cu o singura persoana

Nu poti schimba viata unei lumi intregi, dar este indeajungi sa incepi cu o singura persoana. Incepe cu un multumesc, cu un telefon ca sa spui “te iubesc”, incepe cu un cuvant de apreciere, cu un zambet, cu o imbratisare din suflet, cu ajutorul dat unei persoane la nevoie. Incepe cu gandul ca vrei sa faci o diferenta.

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline