Evolutie spirituala

A nu avea nicio nevoie…

  • 26 septembrie 2014

“Singura pace din lume care dureaza este Pacea Interioara.

Lasati fiecare persoana sa isi gaseasca pacea in interiorul ei. Cand descoperiti pacea in interiorul vostru, gasiti ca nu va mai trebuie nimic din exterior. Aceasta inseamna, pur si simplu, ca nu mai aveti nevoie de lucrurile care apartin lumii exterioare. “A nu avea nicio nevoie” este o mare libertate. In primul rand te elibereaza de frica: frica cum ca exista ceva ceea ce nu vei avea; frica cum ca exista ceva ce ai si ai putea pierde; si frica cum ca, fara un anumit lucru, nu ai fi fericit.

In al doilea rand, “a nu avea nicio nevoie” te elibereaza de manie. Mania inseamna frica declarata. Cand nu este nimic de care sa-ti fie frica, nu exista nimic care sa te faca manios.

Voi nu sunteti maniosi cand nu obtineti ceea ce doriti, pentru a dori a fost pur si simplu o preferinta, nu o necesitate.  de aceea nu aveti nicio frica legata de posibilitatea de a nu obtine. Deci, nu exista manie.

Voi nu sunteti maniosi cand ii vedeti pe altii facand ceea ce voi nu vreti ca ei sa faca, deoarece nu aveti nevoie ca ei sa faca sau sa nu faca ceva in mod deosebit. Deci, nu exista manie.

Nu sunteti maniosi cand cineva nu este amabil, deoarece nu aveti nevoie ca ei sa fie amabili. Nu simtiti manie cand cineva nu este iubitor, pentru ca nu aveti nevoie ca ei sa va iubeasca. Nu simtiti manie cand cineva este crud sau jigneste sau incearca sa va faca rau, pentru ca nu aveti nevoie ca ei sa se comporte in niciun fel si va este foarte clar ca nu vi se poate face niciun rau. Nu simtiti manie nici in cazul in care cineva incearca sa va ia viata, pentru ca nu va e frica de moarte.

Cand frica va este luata, orice altceva va poate fi luat si nu veti fi maniosi. In sinea voastra stiti in mod intuitiv ca tot ceea ce ati creat poate fi creat iarasi sau – ceea ce e mult mai important – ca nu conteaza.

Cand iti gasesti Pacea Interioara, nicio prezenta sau absenta a unei persoane, loc sau lucru, a unei conditii, circumstante sau situatii nu poate fi creatorul starii voastre de spirit sau cauza experientei voastre ca fiinta.

Aceasta schimbare simpla – a cauta si a gasi pacea interioara – ar putea, daca ar fi traita de fiecare in parte, sa termine cu toate razboaiele, sa elimine conflictul, sa previna nedreptatea si sa duca lumea la pace vesnica.

Pacea lumii este o treaba personala! nu este nevoie de o schimbare de imprejurari, ci de o schimbare de constienta.”

extras din “Conversatii cu Dumnezeu, vol I”, de Neale Donald Walsch

Ce frumos spune, si ce greu este sa pui in practica printre tumultul vietii de azi!

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline