Dezvoltare personala

Ce doresti sa obtii in acest moment?

  • 2 august 2017

Ce ti-ai dori sa schimbi in viata ta? Exista o abilitate pe care ti-ai dori sa o capeti? Vrei sa schimbi ceva la corpul tau? Poate sa slabesti? Vrei sa duci relatia cu persoana iubita la un nou nivel? Vrei sa obtii ceva in cariera ta? Sau poate in afacerea ta?

Ce parte din viata ta ti-ai dori sa fie diferita? Sa fie mai buna? Ce doresti sa obtii in acest moment?

Primul pas atunci cand vrei sa obtii orice, este sa iti setezi un obiectiv. Un obiectiv bine formulat, clar, specific. Este baza fundamentala a tuturor succeselor ce au avut loc vreodata. Poate ti se pare ceva banal, dar adevarul e ca oamenii dau gres de multe ori pentru ca nu isi seteaza niste obiective clare. Si aici nu vorbim de niste dorinte pe care le rostesc o data si gata, si-au setat obiectivul.

De ce avem nevoie de obiective cu adevarat specifice

Puterea obiectivelor este ca ne permit sa ne cream viitorul in avans. Ne permit sa ne modelam vietile. Ne dau directii si speranta. Dar obiectivele specifice creeaza emotii si pornesc din interiorul tau. Iti permit sa te dezvolti.

Dar daca iti doresti obiective care sa trezeasca emotii in tine, trebuie sa urmezi cativa pasi:

  1. Scrie

Scrie obiectivul sau obiectivele pe o hartie (nu pe laptop/pc). Poate parea prostesc, dar atunci cand iti scrii obiectivele devii CREATOR. Cand iti scrii obiectivul pe hartie, “ce ti-ai dori sa obtii” sau “unde ti-ai dori sa fii”, oferi creierului o dezamagire: si anume ca nu esti inca acolo.

Nu exista motivatie mai mare decat faptul ca nu esti inca acolo unde ti-ai dori sa fii si vrei sa fii. Dezamagirea este puterea pe care ti-o doresti. Tensiunea si presiunea pot fi uneori doua sentimente care te pot conduce spre locul dorit. Foloseste-le in favoarea ta, chiar daca sunt considerate emotii “negative”.

  1. Clarifica-ti acel DE CE

Scrie extrem de detaliat, de ce ti-ai dori sa indeplinesti acel obiectiv. Cum te-ar face sa te simti? Ce ar insemna pentru tine? Cum ti-ar schimba viata?

Cand este atat de limpede de ce ti-ai dori sa indeplinesti obiectivul, ai un scop.  Si scopul este mai puternic decat rezultatul. Scopul unui obiectiv nu este sa obtii rezultatul, ci cum te va face rezultatul sa te simti ca persoana.

Cunoscand scopul te va ajuta sa te mentii focalizat si te va ajuta sa treci peste dificultatile care iti pot aparea in cale. Cu acel clar “de ce” ai puterea de obtine orice iti apare in cale.

Ce te va face cu adevarat fericit nu va fi lucrul material care va rezulta din atingerea obiectivului, ci emotiile pe care le vei simti, persoana care vei deveni.

  1. Fii sigur de ceea ce vrei

E ok sa nu stii  cum o sa obtii ceea ce iti doresti. Si e ok sa iti setezi obiective dincolo de capacitatea ta prezenta de a le indeplini. Ce este important este sa fii cu adevarat sigur ca iti doresti asta si ca ai credinta ca vei reusi.

Siguranta ca indiferent ce o sa se intample, vei gasi un mod de a-ti indeplini obiectivul.  Chiar daca acum poate ti se va parea imposibil.

Multi oameni dau gres pentru ca renunta prea repede. Se focalizeaza pe rezultat si apoi apar indoielile “Nu stiu cum sa fac asta” sau “Niciodata nu voi putea reusi”. Trebuie sa ai mai multa incredere in tine si credinta. Cauta posibilitati. Invata. Cerceteaza. Intreaba. Dar nu te da batut, daca iti doresti cu adevarat.

  1. Practica si repetitie

Repetitia este mama invataturii. Chiar daca esti bun la un lucru, nu inseamna ca nu poti deveni si mai bun.

Nu iti poti seta un obiectiv, apoi sa nu te mai gandesti la asta, dar sa astepti rezultate. Poate subconstientul tau are niste directii de urmat, dar puterea vine din practica zilnica si evaluarea constanta. Oamenii care isi doresc rezultate rapide nu vor ajunge nicaieri.

Daca vrei sa iti atingi obiectivele ai nevoie de focalizare si practica.

Daca este vorba de o abilitate pe care trebuie sa o dobandesti – practia este cheia.

Daca vrei sa aduci mai multa bucurie si pasiune in relatia ta, nu se va intampla peste noapte. Intimitatea este o practica zilnica.

Indiferent ce vrei sa obtii, trebuie sa simti ca iti doresti cu toate firisoarele fiintei tale. Si sa simti din tot sufletul ca poti sa o faci. Ai incredere in tine! Nu uita: totul incepe cu un obiectiv extrem de clar formulat, sa stii de ce vrei sa o faci si sa nu iti pierzi focalizarea si determinarea.

[mailerlite_form form_id=5]

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline