Dezvoltare personala

Cele 7 calitati ale unei persoane de succes

  • 20 septembrie 2017
succes

Am avut norocul de a participa la un seminar sustinut de Brian Tracy, o personalitate ce nu are nevoie de descriere, fiind foarte cunoscut. In discutiile lui s-a vorbit mult despre succes si despre ce este necesar ca o persoana sa atinga succesul. De asemenea, ne-a spus si care sunt cele 7 calitati al unei persoane de succes, calitati pe care ti le voi spune si tie in acest articol.

In primul rand, este bine sa retii: cele 7 calitati sunt de fapt abilitati dobandite, ceea ce inseamna ca orice persoana poate sa isi dezvolte aceste abilitati daca depune efort, ceea ce inseamna ca oricine poate fi o persoana de succes.

Aceste calitati pot fi invatate, aplicate si apoi integrate in viata fiecaruia.

Important este sa iti definesti succesul. Cum ar arata viata ta daca ai fi o persoana de succes? Ce inseamna pentru tine succesul? Viziunea fiecaruia asupra succesului este diferita, si este important sa iti clarifici aceasta viziune.

Iata aceste calitati:

  1. Este orientat catre obiective

Asta inseamna ca in fiecare zi a vietii tale trebuie sa iti desfasori activitatea conform unui obiectiv specific si bine stabilit.

Cand apare o schimbare in viata ta sau un nou obiectiv, trebuie sa il scrii si sa il constientizezi. Marii experti spun ca un obiectiv care nu este scris ramane doar o dorinta, o fantezie si nu are nicio putere sau energie.

  1. Este orientat spre rezultate

Asta inseamna ca vei invata mereu, iti vei dezvolta abilitatile mereu pentru a deveni cea mai buna versiune a ta si pentru a crea rezultate marete. Zicala “omul cat traieste invata” se potriveste foarte bine aici.

Orientarea spre rezultate inseamna si dezvoltarea unor abilitati mai bune de time-management, cresterea eficientei si a productivitatii.

Cu cat esti mai productiv si eficient, cu atat vei avea rezultate mai eficiente si iti vei imbunatati imaginea proprie despre tine.

  1. Este orientat catre actiune

Aici intervine abilitatea de a depasi momentele de amanare si intarziere si sa treci la actiune imediat. Unul dintre motivele pentru care multi oameni nu reusesc sa aiba succes in viata este ca dau gres cand vine vorba de a face pasi concreti, de a actiona.

Este posibil ca atunci cand executi primul pas sa nu ai parte de rezultatele dorite.

Dar atunci cand iei actiune se intampla urmatoarele lucruri:

  • imediat ai parte de feedback, si vei stii daca trebuie sau nu sa schimbi ceva la strategia ta.
  • ai parte de mai multe idei, iti apar moduri diferite in care iti poti atinge obiectivele.

Daca nu faci nimic in directia atingerii obiectivelor, atunci nici rezultatele nu vor aparea.

Pentru a reusi, dorinta ta pentru succes trebuie sa fie mai mare decat frica de a da gres. (Bill Cosby)

  1. Este orientat catre oameni

Aici este vorba de abilitatea de a construi si de a mentine relatii sanatoase cu alte persoane. Sanatatea unei relatii este unul dintre cele mai importante lucruri pentru fericirea personala. 85% din fericirea personala (sau nefericirea) provine din calitatea relatiilor cu ceilalti.

Uneori iti poti imbunatati relatiile doar cu o comunicare mai buna: sa pui intrebarile potrivite si sa ii asculti pe ceilalti.

  1. Este orientat catre sanatate

Asta inseamna sa depui efort sa mananci echilibrat si sa faci miscare fizica. Este o corelare directa intre sanatatea corpului si sanatatea mintii. Ambele iti afecteaza realizarile in viata si bunastarea.

  1. Este orientat catre onestitate si integritate

Trebuie sa interactionezi cu lumea asa cum este de fapt, nu cum ti-ai dori sa fie. Nu trai intr-un taram fantastic in care sa pretinzi ca totul e perfect in jurul tau.

Nu trebuie sa iti compromiti integritatea pentru nimeni si nimic. La o analiza atenta a succesului, de fapt integritatea unei persoane este totul. Trebuie sa traiesti cu onoare si demnitate.

  1. Orientarea catre disciplina de sine

Aici intervine abilitatea ta de a-ti asuma responsabilitatea totala pentru viata ta si pentru actiunile tale. Trebuie sa te “disciplinezi” penru a face ceea ce trebuie facut, atunci cand trebuie facut, indiferent ca simti sa o faci in acel moment sau nu.

Marea descoperire este ca daca simti ca poti sa o faci, atunci o vei face.

Adevarata realizare este sa faci ceva atunci cand simti ca nu iti vine sa te trezesti dimineata, cand te simti dezorganizat, lenes sau nu ai energie. Cand faci ceva desi nu simti ca poti sa o faci, atunci iti dezvolti adevarata perseverenta catre succes.

Care dintre aceste calitati simti ca ar trebui imbunatatita la tine?

Brian Tracy ofera urmatrorul sfat:  incepe cu o singura calitate sa o dezvolti si apoi sa lucrezi la cate una pana cand toate vor face parte din viata ta.

 

[mailerlite_form form_id=5]
Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline