Evolutie spirituala

Cum functioneaza dinamica intentiei si a manifestarii

  • 16 aprilie 2015

Intentie, atentie si vointa:

Conceptul intentiei este cam ca religia pentru unele persoane: adesea discutata si dezbatuta, dar rar pusa in practica sau inteleasa.

O idee gresita despre intentie este ca aceasta reprezinta focalizarea atentiei sau gandul intens asupra ceva. Desi sa iti focalizezi atentia este necesar pentru a intentiona ceva, nu este acelasi lucru. Intentia nu apare la nivelul constiintei unde apar gandirea, memoria sau atentia. Intentia provine dintr-un nivel mult mai adanc al constiintei, este de fapt opusul focalizarii – este despre deschidere si incredere.

Cu alte cuvinte, intentia provine din constiinta multidimensionala care nu se mai subordoneaza gandurilor si convingerilor limitate ale constientului. Intentia pura nu numai ca este independenta de ganduri, dar este independenta si de frici. Provine dintr-o putere care nu cunoaste indoielile si frica.

O alta idee gresita despre intentie este ca este acelasi lucru ca si vointa. Cand vine vorba de vointa ne referim la o aliniere perfecta intre motivatie si energie emotionala spre un scop. Vointa poate muta muntii din loc. Intentia si manifestarea au nevoie de vointa, dar vointa poate exista fara intentie.

Chemam atentia inainte de intentie:

Atentia te pregateste pentru intentie si manifestare. Cand iti indrepti constient atentia catre ceva, da o energie ideii sau gandului si mai tarziu este intregat unor nivele adanci ale constiintei.

Actul focalizarii asupra unui tel in constiinta ta poate fi facut in orice mod natural tie. De exemplu unele persoane sunt vizuale si pot implini orice eveniment sau situatie in mintea lor cu toate detaliile. Alte persoane nu sunt vizuale, ele pot fi verbale, emotionale sau pot folosi simboluri abstracte pentru a li se materializa dorinta.

Incubarea intentiei?

Unii oamenii folosesc analogia unui incubator atunci cand descriu ideea ca manifestarea cere o perioada de inbubare de cand ideea este incoltita in constiinta prin focalizarea atentiei pana cand creste spre o intentie.

Poate ideea incubatorului nu e rea, dar ar putea fi descris mai bine ca fiind perioada unde este dezvoltata suficienta energie ca sa poata fi eliberata intentia. Energia este construita prin excitatie si anticipare. Din punct de vedere emotional rezonezi cu ideea ce ti-a aparut. Timpul nu este un factor real, asa ca intentia depinde de cata energie este dezvoltata.

Crearea magiei: Conexiune, Aliniere si Integrare

magicc

Magia din spatele intentiei are loc la nivele adanci ale constiintei, descrise in ritualurile shamanice drept stari de transa. Din punct de vedere stiintific aceste nivele adanci ale constiintei pot fi descrise ca stari ale mintii Alfa si Teta. Aceste stari pot fi accesate in meditatie. Daca undele Alfa apar atunci cand “visezi cu ochii deschisi”, undele Teta apar in star de inconstienta, de vis.

Intentia este despre conexiune, integrare si aliniere. Cand accesezi acele nivele adanci ale constiintei (prin meditatie sau diverse ritualuri), te conectezi cu Sinele tau ca un intreg. Poti experimenta faptul ca esti multidimensional. Este o stare unde constiinta se extinde si este deschisa oricarei idei sau gand. In aceasta stare nu trebuie sa te gandesti la un lucru pentru a se manifesta. Doar il deschizi si il lasi sa fie. Te increzi in proces si esti intr-un comportament unde lasi “lucrurile sa curga”. Aceasta este intentia. Esti deja aliniat cu ea emotional si vibrational prin procesul precedent de cristalizare in constiinta si este integrat in constiinta ta prin procesul de incubare.

Ce a ramas, este un act primordial de magie – sa fii tu, linistit, calm, constient si viu. Acolo este momentul in care creatia apare.

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline