Dezvoltare personala

Cum sa iti atingi adevaratul potential

  • 6 decembrie 2014
potential

Poate sa fie foarte frustrant cateodata nestiind ce ar trebui sa obtii in viata. Desi viata este o calatorie de autodescoperire si dureaza timp pana iti atingi adevaratul potential, sunt anumite lucruri pe care trebuie sa le intelegi despre tine, despre viata ta si despre ceea ce vrei sa realizezi in viata.reachingfullpotential

Adevaratul potentialul nu il atingi intr-o singura zi. Iar de multe ori vei face greseli dar ele te vor ajuta sa descoperi ceea ce ai fost destinat sa fii.

Care sunt darurile si talentele tale?

La ce esti bun? Ce te face sa te simti confortabil? Ce iti place sa faci atat de mult incat esti in stare sa faci fara sa fii platit? Daca toti ne-am concentra pe ce ne place sa facem, am fi mai fericiti si impliniti. Cand faci ceva la care esti foarte bun si o faci fara sa te impinga nimeni de la spate, stii ca acel lucru este un indicator al talentelor tale. Daca te gandesti mai bine la ce iti place sa faci si la ceea ce esti inzestrat, iti vei atinge adevaratul potential mai repede.

Continua sa avansezi

Chiar si cand descoperi la ce esti bun, in curand te vei plictisi daca nu diversifici si nu progresezi. Asta o poti face prin imbunatatirea competentelor si prin imbogatirea cunostintelor. Cand este vorba de ceva care iti place nu ar trebui sa fie greu pentru tine sa accepti provocarea. Vei fi condus de pasiune. Pe masura ce vei avansa vei fi capabil sa ramai competitiv si cei care ar depinde de serviciile tale nu vor fi dezamagiti de tine.

Ai teluri realistice

Nu iti seta telurile atat de sus incat sa fie imposibil sa le obtii. Este bine sa ai un tel principal si alte teluri mai mici ca sa poti avansa pas cu pas. Munceste din greu pentru a-ti atinge scopurile. Daca ai teluri nerealistice vei sfarsi prin a fi dezamagit si frustrat. De asemenea, nu te compara cu ceilalti. Avanseaza in ritmul tau. Este o calatorie personala. Experientele prin care treci tu nu trebuie sa se intample si altor persoane, asa ca ar fi nedrept sa faci comparatii.

Fii orientat spre oameni

Oricat de multi bani ai avea, ei niciodata nu or sa te satisfaca complet. Niciodata nu te vor face cu adevarat fericit. Trebuie sa te conectezi cu oamenii. Viata ta ar trebui sa fie un proces zilnic prin care sa comunici cu ceilalti si sa ii ajuti la nevoie. In orice faci trebuie sa te asiguri ca din cand in cand faci viata mai buna unei persoane. Chiar daca este munca, pe strada, la magazin sau atunci cand esti cu familia, trebuie sa faci pe altcineva fericit macar pentru cateva minute. Oamenii trebuie sa stie ca se pot baza pe tine. Nu inseamna ca trebuie sa le dai bani sau sa ii lasi sa profite de tine, ci trebuie doar sa ai compasiune, sa fii prietenos si disponibil la nevoie. Satisfactia pe care o ai in urma unui ajutor dat iti va aduce mai multa bucurie decat banii care vin si trec.

Fii optimist si plin de viata

Nu toate zilele vor fi fericite si linistite. Uneori iti vei dori sa nu te trezesti sa mergi la munca. Unii oamenii te vor dezamagi. Dar viata merge inainte. Cand esti focalizat, cand iti cunosti scopul si intelegi ca lucrurile nu iti vor iesi intotdeauna cum vrei, va fi mai usor sa accepti ce iti apare in cale. Invata din greselile tale, fa altele noi, si mergi inainte. Invata in cine poti avea incredere si pe cine te poti baza. Nimic se realizeaza fara munca si perseverenta.

Fii cel mai bun prieten al tau

Oamenii te vor descuraja, te vor dezamagi si iti vor spune ca nu poti. Niciodata nu o sa iti atingi adevaratul potential daca astepti incurajari si aprobari din partea celorlalti. Ceilalti poate nu vad lucrurile in aceeasi lumina ca si tine. Trebuie sa te incurajezi singur, sa nu iti pui limite si sa nu te astepti la suport din exterior.

Pe de alta parte trebuie sa iti creezi relatii sanatoase. Relationeaza cu oamenii care au aceleasi pasiuni ca si tine. Incearca sa stai departe de oamenii negativi. Cateodata nu trebuie sa le spui prietenilor tot ceea ce faci deoarece uneori gandurile lor iti pot afecta activitatea. Incearca sa nu iti spui planurile de dinainte. Incearca sa pleci din relatiile care te impiedica sa ajungi acolo unde iti propui. Afla ceea ce iti doresti de la prieteni si persoana iubita.

[mailerlite_form form_id=2]

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline