Evolutie spirituala

Cum sa obtii liniste interioara. Tips & tricks

 • 25 octombrie 2014

Linistea mintii si a sufletului este o stare de calm mental si emotional, fara griji, frici sau stres. In aceasta stare mintea este tacuta si poti experimenta sentimente de fericire si libertate.

Aceste momente de pace nu sunt atat de rare. Sigur le-ai experimentat in momente cand ai fost absorbit in activitati interesante. Iata cateva exemple:

 • Cand te uiti la un film
 • Cand esti in compania persoanei iubite
 • Cand citesti o carte si esti absorbit de ea
 • Cand stai intins la soare pe plaja
 • In vacanta, cand ti se intampla sa uiti tot ce are legatura cu serviciul, cu viata de zi cu zi
 • In somnul adanc cand nu esti constient de nimic.

Aceste activitati sau altele asemanatoare iti “ia mintea” de la gandurile si grijile uzuale, inlocuindu-le cu o pace.

Intrebarea este cum sa aduci mai multa liniste in viata ta si, mai important, cum sa faci sa o experimentezi in momente dificile.

Am putea sa ne intrebam cum ar fi posibil sa transformam asta intr-un obicei si sa ne bucuram de el in orice circumstanta. In cartea “Linistea mintii in viata de zi cu zi” scrisa de Remez Sasson primim cateva sfaturi despre cum sa aducem linistea in interiorul nostru:

 1. Minimalizeaza timpul pe care il petreci citind ziarul sau uitandu-te la TV. De vreme ce majoritatea stirilor sunt negative si oricum nu ai ce face ca sa le schimbi, de ce trebuie sa iti incarci mintea cu ele ca sa te simti stresat si plin de anxietate?
 2. Stai departe de conversatii negative si de persoane negative. Nu vrei gandurile si cuvintele lor sa iti patrunda in subconstient si sa iti afecteze starea de spirit.
 3. Nu purta pica. Invata sa uiti si sa ierti. Cand pastrezi in tine sentimente negative te afecteaza mai mult pe tine si starea interioara.
 4. Nu fi gelos/invidios pe altii. Cand esti invidios inseamna ca ai o stima de sine scazuta si te consideri inferior. Aceste sentimente duc adesea la framantari si suferinte. Fii mai degraba inspirat de succesul altora.
 5. Accepta ceea ce nu poate fi schimbat. Ai incercat si nu ai reusit. Atunci accepta. Te va scuti de timp pierdut, energie si griji. In fiecare zi ne confruntam cu numeroase incoveniente, iritari si situatii care ne scapa de sub control. Este foarte bine daca le putem schimba, dar nu este intotdeauna posibil. Trebuie sa stim cand sa renuntam.
 6. Nu te hazarda in trecut. Trecutul nu mai exista, asa ca de ce trebuie sa ne gandim la el? Lasa ce a trecut sa fie trecut. Focalizeaza-te pe momentul prezent. Nu evoca amintiri neplacute si nu te scufunda in ele. Cu totii am trecut prin relatii esuate si oportunitati pierdute.
 7. Invata sa fii mai rabdator si mai tolerant cu familia, prietenii, colegii de serviciu, angajatii etc
 8. Nu lua totul extrem de personal. Trebuie sa iti pastrezi o oarecare detasare emotionala si mentala. In multe ocazii iti va fi foarte benefic. Vei avea mai multa liniste si armonie sufleteasca.
 9. Invata sa iti focalizezi mintea. Astfel iti pot respinge gandurile negative si anxietatile, invatand sa gandesti pozitiv.
 10. Meditatia nu este la indemana tuturor oricand, dar cand ai timp este bine sa incerci macar cateva minute. Vei observa o diferenta cu cat maresti timpul zilnic. Vei observa cat de usor va incepe sa fie sa intri in starea de pace. Vei deveni mai relaxat si fericit.

Intr-un final pacea interioara duce catre pacea exterioara. Cand iti creezi pacea in lumea interioara, o aduci in exterior si in viata celorlalti. Linistea sufleteasca se vede.

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline