Dezvoltare personala

De ce avem probleme cu schimbarea? [Descopera-te pe tine insuti]

  • 24 iulie 2017
schimbare

Ne gandim mereu ca trebuie sa imbunatatim ceva la noi sau la viata noastra pentru ca suntem nemultumiti de felul cum stau lucrurile in momentul prezent. Vrem continuu sa fie mai bine.

Asa ca ne impunem schimbarea – sa manancam mai sanatos, sa facem mai multa miscare, sa citim mai mult, sa meditam mai mult, sa fim mai eficienti la munca, sa fim mai prezenti pentru familie. Si cu toate astea avem probleme cu schimbarea. De ce?

Problema este ca ne agatam de iluzia stabilitatii.

Vrem ca in viata noastra sa fie totul stabil, solid: vrem o casa stabila, un venit stabil, o viata stabila. Vrem o versiune a stabila a fiecaruia dintre noi.

Mai mult, vrem ca toti cei din jurul nostru sa fie stabili, sa ne putem baza pe ei, solizi ca o stanca. Vrem ca relatiile noastre sa fie solide, de incredere. Vrem ca sanatatea sa fie solida, sa nu apara boli, depresii si anxietati. Vrem ca totul sa fie solid, sa nu moara. Bineinteles ca mintea rationala stie ca nu este posibil acest lucru, dar totusi asta vrem. Stabilitate. Soliditate.

Si totusi nu exista soliditate, doar fluiditate.

Gandeste-te un pic la tine. Ai putea sa ramai pe o rutina perfecta, sa nu te schimbi nici macar un pic, pentru un an intreg? Nu, probabil ca nu o poti face nici macar pentru o zi. De ce?

Pentru ca mintile noastre nu sunt masinarii care urmeaza un program fix, ele sunt complexe, in continua schimbare, in cautare de lucruri noi, fac conexiuni noi mereu, sunt dinamice.

Suntem fluizi ca apa, non-solizi ca vantul.

Si totusi vrem sa fim solizi, stabili.

Tot ceea ce este in jurul nostru este fluid. Fiecare persoana este la fel de fluida ca noi. Si pentru ca nu vrem sa fim asa, ne luptam mereu cu asta, pentru ca nimic nu este cum ne-am dori sa fie. Si in adancul sufletului nostru stim ca nu exista speranta sa fie asa. Asa ca devenim frustrati, plini de anxietate, ingrijorati, furiosi, tristi, plini de frici.

Renunta la stabilitate, accepta fluiditatea

Daca accepti fluiditatea, vei reusi sa vezi lumea intr-un alt mod. Vei intelege ca desi dificultatea cu care te confrunti in acest moment pare destul de solida, de fapt se va evapora, se va disipa si va deveni doar o amintire. Gandurile, fricile, durerile – toate sunt de natura sa dispara, sa se schimbe.

Daca am deveni perfect constienti de asta, nu ne-am mai lasa coplesiti de probleme. Am sti ca suntem fluizi si astfel avem puterea de a schimba tot.

Daca am deveni perfecti constienti de fluiditate, nu ne-am mai impotrivi schimbarii. Am accepta-o si am privi-o ca pe un lucru normal. Pentru ca viata este formata din suisuri si coborasuri, nu este o linie dreapta. Totul in jurul nostru se schimba mereu, de la oameni, la animale si natura. Pentru ca asa e creata lumea.

Fluiditatea este reala, stabilitatea este o iluzie.

Cum crezi ca ar fi viata ta daca ai deveni perfect constient ca orice si oricine e in continua schimbare si ca nimic nu ramane la fel? Cum ar fi viata ta daca ai accepta ca suntem fluizi, si ca ceea ce exista azi, maine poate sa nu mai fie si tot asa?

Daca oamenii ar accepta si ar fi perfect constienti de asta, viata lor s-ar schimba. Ar trai viata la o alta intensitate, ar fi recunoscatori pentru ceea ce au acum pentru ca maine este posibil sa nu mai fie, ar accepta schimbarile din viata lor fara furie si frustrari, nu s-ar mai ingrijora la cele mai mici probleme pentru ca oricum ele trec.

Asa ca nu iti fie frica de noi inceputuri. Nu fugi de noi oameni, energii noi, locuri noi. Accepta noile sanse ce iti apar in cale zilnic. Sa accepti schimbarea nu este sa renunti la cine esti, la ce iubesti si la amintirile tale. Este sa mergi inainte cu mai multa intelepciune si constientizare si cu mult mai mult curaj. Este un proces ce te va face mai puternic zi de zi.

Tu esti gata sa renunti la stabilitate si sa accepti fluiditatea?

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline