Evolutie spirituala

Karma nationala – cum sunt oamenii influentati de ea?

  • 7 decembrie 2014

“Atunci cand privim o tara cu ochii fizici, ii putem vedea doar caracteristicile fizice, dar fiecare natiune de pe pamant are propriul spirit, si acel spirit are propria karma. Karma spiritului national ii afecteaza pe toti cei care traiesc in acea tara, fie ca sunt nascuti acolo, fie ca imigreaza din alte locuri.1237611_45041848

In vremurile normale, noi suntem liberi sa ne jucam propriile noastre drame karmice individuale traind pe teritoriul oricarei natiuni. In stari de necesitate pentru acea natiune, cum ar fi razboiul, majoritatea indivizilor sunt, totusi, la fel de lipsiti de putere in fata statului precum furnicile in fata unui automobil.

Acest lucu este adevarat in orice situatie in care un mare procent din populatie se confrunta cu moartea in acelasi timp – razboi, foamete, molime – si se datoreaza faptului simplu ca spiritul national este mult mai mare decat cel al oricarei fiinte umane individuale.

De aceea, majoritatea oamenilor devin subordonati oricarei manifestari majore a karmei nationale ce apare in mediul in care traiesc. Si totusi, exista intotdeauna cativa indizivi care reusesc sa ramana izolati si sa supravietuiasca unei crize nationale indiferent de urmarile acesteia. Ei pot avea un trecut karmic mai bun decat al vecinilor lor, sau poate Dumnezeu i-a selectat pentru a-i folosi intr-un scop anume.

Istoria ne-a aratat multe tari si popoare care desi erau prospere, din cauza traiului pe care il duceau si-au cunoscut intr-un final caderea. Un exemplu ar putea fi Imperiul Roman. Istorii au descoperit cateva caracteristici care din punct de vedere karmic au dus la prabusirea lui. Pentru ca orice actiune are o consecinta. Aceste caracteristici se refera la dragostea pentru lux si bani, prapastia foarte mare dintre cei bogati si cei saraci, obsesia legata de sex si crimele care existau.

Acestea sunt niste caracteristici care tind sa se repete in lume. Societatea a devenit cruda, tot mai multe crime si obsesii legate de bani si sex.

Indiferent unde sunteti nascuti, este important sa recunoasteti karma care va leaga de tara dumneavoastra si sa o tratati cu respect.”

Surse: “Karma si reincarnarea” de Hiroshi Motoyama si “Karma natiunii” de Stephen Knapp

 

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline