Evolutie spirituala

Karma – un sistem de echilibru

  • 27 ianuarie 2015

Multe persoane asociaza conceptul de karma cu un fel de mecanism de razbunare care te pedepseste pentru fiecare rau facut. Chiar daca nu multi cred in karma, totusi o numesc altcumva: “destin, soarta, cauza si efect”.karma

Karma – sau cum vrea fiecare sa numeasca acest concept – nu este creata sa pedepseasca, ci sa echilibreze. Karma nu este inamicul tau ci mai degraba supraveghetorul tau care se asigura ca nu pornesti intr-o directie ne-echilibrata. Daca ai plecat inhtr-o directie, se asigura ca vei experimenta si directia opusa.

Imagineaza-ti cum ar fi viata ta daca ai experimenta numai lucruri pozitive. Bineinteles ca suna minunat. Cine nu viseaza la o viata fara obstacole, fara probleme si negativitate. Iar unii dintre noi traiesc poate cativa ani fara a intampina nicio problema.

Dar la un moment dat aceasta viata nu ai mai aprecia-o sau nu i-ai mai da aceeasi valoare. Ai fi atat de obisnuit cu ea, incat ai lua-o de-a gata, ca si cum ti s-ar cuveni. In al doilea rand, din cauza ca ai avea numai evenimente pozitive in trecutul tau, nu ai mai putea intelege pe altcineva ce inseamna sa sufere si sa treaca printr-o perioada grea. Nu ai mai putea sa fii empatic.

Chiar si mai important, nu ai mai putea sa te dezvolti ca individ. Vei sa incepe sa inveti si sa evoluezi cand treci prin-o clipa grea sau cand trebuie sa gasesti o solutie la o problema.

Karma se afla acolo pentru a stabili un echilibru intre pozitiv si negativ. Daca ai experimentat evenimente negative in viata ta, le vei aprecia pe cele pozitive mult mai mult. De fapt niciodata nu ai putea aprecia lucrurile pozitive, daca nu ai experimenta si pe cele negative.

Daca incepi ceva, acel lucru va avea o cauza si un efect care in mod inevitabil va avea o consecinta. Karma se asigura ca echilibru se restaureaza dupa o perioada de timp pozitiva sau negativa.

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline