Dezvoltare personala

Lucruri pe care frica nu vrea sa le stii

  • 9 iunie 2017
frica

Tot ceea ce iti doresti se afla de cealalta parte a fricii, dar cum ajungi in acel taram care pare indepartat?

Nu citesti cu ardoare atunci cand pe un blog sau intr-o carte ti se spune “sa iti depasesti fricile” folosind 3 pasi simpli si abia astepti sa ii pui in practica?

Apoi te invinovatesti ca nu esti in stare sa urmezi acei pasi desi pare totul atat de simplu?

Tu stii deja ca frica te tine in spate, ai citit multe despre cum sa scapi de ea si ti-ar placea sa suficient curaj sa iti ajunga o viata intreaga.

Dar nu intelegi de ce, in ciuda a tot ceea ce faci, fricile stupide continua sa apara si sa te opreasca din a face urmatorul pas catre ceva ce ti-ai dori.

Asculta, tu esti o persoana inteligenta. Nu ai nevoie de mine sau de altii sa iti spuna ce te impiedica frica sa faci. Dar hai sa iti spun de ce strategia ta esueaza.

Planul de a distruge frica esueaza de fiecare data deoarece frica este indestructibila.

Frica este o emotie necesara in existenta umana. Nu o poti elimina. Ai nevoie ca frica sa iti trimita semnale atunci cand esti in pericol, intr-o situatie nesigura sau cand urmeaza sa faci o greseala imensa. Frica poate fi chiar buna in aceste circumstante.

In plus, frica face parte din fiecare dintre noi si nu pleaca nicaieri oricat de determinat ai fi sa o alungi. Daca vrei sa distrugi frica, va trebui sa distrugi o parte a fiintei tale.

Problema este ca frica s-a raspandit in zone ale vietii tale unde nu are ce cauta.

Frica nu ar trebui sa existe in capul tau atunci cand te duci la un interviu, cand vrei sa ceri o marire de salariu sau o promovare sau cand vrei sa iti anunti parintii ca te vei casatori cu iubitul tau.

Mai mult, frica nu ar trebui sa se interpuna intre tine si visele tale.

Nu esti in niciun pericol in aceste situatii. Esti perfect in siguranta. Nu vin leii sa te prinda si nimeni nu te va rani. Dupa cum vezi frica nu are permisiune si niciun drept sa apara in capul tau atunci cand viata e plina de oportunitati.

Din acest punct de vedere trebuie sa abordezi frica. Trebuie sa preiei conducerea pentru ca frica si-a depasit limitele. Trebuie sa incetezi sa mai accepti aceasta irationalitate. Dar cum de s-a intamplar asta?

De-a lungul anilor, frica a gasit moduri subtile de a te convinge ca trebuie sa iti fie teama nu doar de animale salbatice, alei intunecate si criminali, dar ar trebui sa iti fie teama si de calatoria in strainatate sau sa iti parasesti apartamentul dupa lasarea intunericului, ca uite ce lucruri groaznice spun la stiri ca se tot intampla.

Frica a reusit sa te convinga ca in mod natural trebuie sa iti fie teama sa visezi pentru ca visatorii sunt looseri si trebuie sa ramai modest si realist pentru a reusi in aceasta lume.

Frica a reusit sa te convinga sa iti fie frica sa ceri o marire de salariu sau o promovare la locul de munca pentru ca trebuie sa te simti mizerabil la job, doar trebuie sa fii recunoscator pentru ceea ce ai, altii nu au nici macar atat…

De-a lungul anilor frica te-a mintit si ti-a furat puterea.

A inceput cu mici minciuni care au devenit din ce in ce mai mari. Cand frica a vazut ca tu crezi acele minciuni, te-a facut ostaticul ei si te-a pus in inchisoarea ei. Apoi a realizat ca vrei sa evadezi de acolo asa ca s-a asigurat ca te vei simti confortabil in inchisoare.

Azi vreau sa te ajut sa spui “Ajunge cu fricile” si sa te ajut sa evadezi din inchisoare.

Nu vreau sa distrugem frica, ci doar sa o punem la locul ei, sa se faca utila doar atunci cand trebuie  nu cand vrea ea.

Cum preiei conducerea? Incepe prin a citi aceste lucruri pe care frica nu vrea ca tu sa le stii:

  1. Poti face orice iti spui in minte.
  2. Nu este prea tarziu sa faci schimbari majore in viata ta.
  3. Meriti sa incepi sa iti indeplinesti visele.
  4. Esecurile din trecut nu dicteaza absolut nimic din viitorul tau.
  5. Singurul lucru ce sta in calea realizarilor tale esti doar tu si asta e o veste buna.
  6. Esti mai puternic decat crezi.
  7. Ti-as castigat dreptul de a fi fericit asa ca nu trebuie sa te simti vinovat pentru asta.
  8. Nimeni nu iti judeca abilitatile mai aspru ca tine insuti.
  9. Esti capabil de mult mai multe lucruri pe care le-ai facut in trecut, asa ca indrazneste sa visezi.

Pune aceste cuvinte sa lucreze pentru tine sub forma de afirmatii pozitive. Nu le uita atunci cand frica incepe iar sa iti sopteasca in ureche. Cu practica, vei ajunge sa fii mai puternic decat frica ta. De-a lungul timpului vei incepe sa iesi din inchisoare si sa iti creezi o viata fara limitari si fara insecuritati.

Urmatorul pas ca sa pui frica la locul ei este sa actionezi. Fa acel lucru de care ti-e frica si vezi cum te simti!

[mailerlite_form form_id=2]

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline