Evolutie spirituala

Parola pentru Acceptare: “Deci, asta e”

  • 27 octombrie 2014

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Cel mai bun mod de a accepta realitatea este de a sta in liniste si de a reflecta asupra ei.

Toate lumea stie ca este o mare insemnatate – si o pace interioara- de a accepta ceea ce exista. Si totusi, toata lumea se impotriveste si se lupta cu acceptarea trecutului si nu numai. Mintile umane “joaca murdar” tot timpul –iti atrage gandurile spre ceea ce a fost candva, ce ar fi putut sa fie si ce ar putea sa fie. Ca rezultat, tu suferi, te framanti interior si te ingrijorezi fara a fi necesar.

Atata timp cat faci toate astea, sansele sa accepti viata asa cum este ea sunt aproape de 0.

Nu spun ca atunci cand ai un esec sa accepti si sa mergi mai departe fara sa incerci inca o data. Este bine sa fii perseverent. Cateodata e nevoie de perseverenta si tarie de caracter sa ne implinim visele. Dar uneori nu iese asa cum vrem. Si cu toate astea multi se agata de visul respectiv, neputand sa accepte ce li se intampla.

Un mod de a invata sa accepti realitatea este sa stai jos si sa te gandesti intr-o tacere absoluta la ceea ce s-a intamplat. Cel putin o ora este necesar sa reflectezi. O data ce te adancesti in linistea interioara e posibil sa experimentezi furie sau vina cand te gandesti la trecut. Permite sentimentelor sa iasa la suprafata. Plangi daca te face sa te simti mai bine. Scrie pe o hartie ceea ce simti. La un moment dat vei simti ca furia incepe sa se estompeze si vei descoperi ca poti vedea realitatea asa cum este ea. Acesta este momentul cand trebuie sa o accepti. Doar spune-ti “Deci, asta e” Apoi gandeste-le la moduri de trai cu realitatea ta.

Mintea ta va lupta. Va incerca sa iti spuna ca nu poti trai cu aceasta realitate si iti va da 100 de justificari. Te va face sa simti frica, anxietate cand te vei gandi la un viitor nesigur. Nu incerca sa iti suprimi sentimentele. Lasa-le sa iasa la suprafata, repetandu-ti “Deci, asta e”. Incet, mintea se va da batuta. Va inceta sa se mai ingrijoreze.

Este posibil sa nu reusesti asta din prima. Cateodata iti va trebui zile sau chiar saptamani.

O data ce iti accepti viata, poti sa deschizi usi spre pacea interioara si binecuvantare.

Acceptarea, chiar daca pare un simplu concept, nu vine usor. Dar cand vine, face viata sa para simpla si usoara.

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline