Dezvoltare personala

Puterea nebanuita a recunostintei

  • 23 noiembrie 2017

Traim intr-o cultura obsedata de negativitate si este usor pentru oameni sa fie prinsi in hatisul afirmatiilor despre cat de rele sunt lucrurile, in fuga continua si interminabila dupa “mai mult”, gandindu-se ca ceea ce au in viata lor nu este niciodata indeajuns.

Si totusi, indiferent de circumstantele specifice din viata noastra, chiar si in perioade dificile si mai ales atunci, exista o multime de lucruri pentru care putem fi recunoscatori – daca alegem sa fim.

Puterea recunostintei este imensa. Daca folosesti in mod constient puterea recunostintei, vei putea atrage in viata ta abundenta si fericire. Cand te afli intr-o stare sincera de recunostinta energia ta (rezonanta vibrationala) este una de acceptare si armonie. Rezonezi cu Universul sau cu Divinitatea pe o frecventa vibrationala inalta, si astfel vei atrage in viata ta evenimentele si circumstantele pe care ti le doresti.

Gandeste-te la tine ca la un magnet urias. Indiferent ce simti (dragoste, frica, furie, fericire, recunostinta, rezistenta etc), in esenta ta creezi si proiectezi o forta magnetica ce iti trimite circumstantele ce sunt in corelare directa cu ceea ce simti. Frica de ceva creeaza o forta magnetica ce poate atrage exact de ceea ce ti-e frica. Exprimandu-ti recunostinta vei atrage in viata ta lucrurile pentru care esti recunoscator mereu si mereu.

Pana si oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca starea de recunostinta determina oamenii sa fie mai fericiti si mai optimisti, reduce negativitatea si imbunatateste relatiile inter-umane.

Recunostinta este o practica, nu un concept. Si, ca orice practica, cu cat este mai autentica si cu cat este practicata mai des, cu atat este mai valoroasa si benefica.

Recunostinta poate fi exprimata prin rugaciune dar si in scris. Te sfatuiesc sa o faci in ambele feluri. Recunostinta prin rugaciune poate fi efectuata oricand, rapid. Este bine sa o utilizezi in fiecare seara inainte de culcare.

Cel putin o data pe saptamana sau o data la 2 saptamani sa folosesti si recunostinta scrisa. Ia-ti un caiet sau un jurnal si noteaza-ti acolo pentru ce esti recunoscator. Fii sincer si pune emotie in ceea ce scrii.

Hai sa facem un exercitiu chiar acum. Ia o foaie si pix.

  • Fa o lista cu 5 lucruri pentru care esti recunoscator in acest moment. Fii cat mai specific, nu general. De exemplu, in loc sa spui sunt recunoscator pentru partenerul meu, ar trebui sa spui ca sunt recunoscator ca am un partener iubitor, care ma intelege, care e alaturi de mine etc.
  • Dupa ce ai terminat de scris aceasta lista, reciteste-o si simte-te bine, simte emotia pe care ti-o trezesc acele cuvinte.

Repeta acest exercitiu ori de cate simti ca ai nevoie, de 2-3 ori pe luna macar. Nu trebuie sa te limitezi la 5 lucruri, desigur.

Recunostinta este o alegere. Recunostinta este o atitudine. Si nu uita ca recunostinta este un obicei sau cel putin asa ar trebui. Cand vei incepe sa fii recunoscator pentru oameni, pentru situatii si resurse, atunci viata ta se va schimba. Acest obicei va fi forta ta interioara.

Am gasit niste versuri ce mi-au placut mult, nu cunosc autorul, dar daca voi il stiti, anuntati-ma si pe mine:

“Fii recunoscator ca nu ai deja tot ceea ce iti doresti,

Daca ai fi avut, care ar mai fi fost rostul tau?

Fii recunoscator cand nu stii ceva

Pentru ca iti ofera oportunitatea sa inveti.

Fii recunoscator pentru perioadele grele,

In timpul acelor perioade inveti cele mai valoaroase lectii.

Fii recunoscator pentru limitarile tale

Pentru ca iti ofera sansa sa te dezvolti.

Fii recunoscator pentru fiecare provocare

Pentru ca iti intareste caracterul.

Fii recunoscator cand esti obosit

Pentru ca inseamna ca ai facut ceva ce a contat.”

Recunostinta descuie deplinatatea vietii. Transforma ceea ce avem in suficient si chiar mai mult. Transforma negarea in acceptare, haosul in ordine, confuzia in claritate. Poate transforma o masa intr-un festin, o casa intr-un camin, un strain intr-un prieten. – Melody Beattie

 

[mailerlite_form form_id=2]
Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline