Evolutie spirituala

Sa ai curajul sa incerci…

  • 22 septembrie 2014

Acum cateva sute de ani, Benjamin Franklin a impartasit lumii secretul succesului sau. Nu lasa pe maine…spunea el…ce poti face azi. Vorbim de omul care a descoperit electricitatea.

Esti tentat sa crezi ca multi dintre noi ii ascultam sfatul. Nu stiu de ce tot amanam lucrurile, dar daca ar trebui sa ghicesc, as zice ca o facem mai ales de frica. Frica de esec, frica de durere, frica de refuz.

Uneori ne e frica pur si simplu sa luam o decizie. Pentru ca daca e cea gresita? Daca faci o greseala pe care nu o mai poti repara?

Oricare e motivul pentru care ne este frica….un lucru e sigur. Atunci cand durerea de a nu fi facut nimic devine mai mare decat frica de a face ceva, te simti ca si cum ai cara dupa tine o tumoare gigantica.

Cine se scoala de dimineata departe ajunge. Paza buna trece primejdia rea. Cel care ezita pierde. Nu putem sa zicem ca nu am fost avertizati. Stim toti proverbele…cu totii i-am auzit pe filosofi; i-am auzit pe bunicii nostri prevenindu-ne in legatura cu timpul pierdut…i-am auzit pe afurisitii de poeti indemnandu-ne sa traim clipa.

Si totusi cateodata trebuie sa invatam singuri. Trebuie sa experimentam propriile greseli. Sa ne invatam fiecare lectiile.

Trebuie sa maturam posibilitatea de azi sub covorul de maine pana cand nu mai putem, pana cand in fine intelegem singuri ce-a vrut sa zica Benjamin Franklin. Ca sa stii e mai bine decat sa intrebi. Si ca pana si cel mai mare esec, pana si cea mai grava si de nereparat greseala sunt mult mai de preferat decat sa nu incerci niciodata.

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline