Evolutie spirituala

Schimbul dinamic de energie in relatii

  • 2 decembrie 2014

Ai intalnit vreodata pe cineva si deodata te-ai simtit energizat? Sau poate o interactiune cu cineva te-a lasat fara energie?

Se fac schimburi de energie in toate interactiunile si relatiile cu ceilalti, indiferent cat de lungi sau scurte sunt. Nu este ceva ce poti vedea si de cele mai multe ori nici nu suntem constienti de asta.

Dar energia este intotdeauna acolo miscandu-se – o luam, o dam, o raspandim.

Calitatea energiei pe care o avem in fiecare zi este fundamentala pentru viata noastra, la fel de fundamentala precum respirarea aerului. Ne afecteaza starea de bine si calitatea vietii.

Cu cat viata devine mai complexa cu atat trebuie sa navigam printre decizii, provocari si relatii. Relatiile sunt esentiale in viata fiecaruia.  Orice facem implica interactiunea cu oameni. De la cel iubit la prietenul cel mai bun, de la colegii de munca la vanzatorii de la care ne facem cumparaturile. Toate acestea sunt parte a ciclului de schimbare a energiei.

De ce ar trebui sa conteze pentru tine? Deoarece viata ta se bazeaza pe energie si este condusa de ea: energia sanatatii, energia sustenabilitatii (mancare, apa, odihna), energia lucrurilor pe care le faci – succese, esecuri; si energia relatiilor.

Ideal, in relatiile sanatoase, schimbul de energie este echilibrat si reciproc. In relatiile unde exista conflicte si nefericire, schimbul de energie nu este in echilibru – ceea ce cauzeaza cele mai multe probleme intre oameni. La un nivel subtil cele mai multe conflicte sunt o lupta pentru re-echilibrarea energiei dintre parti. Aici nu ne referim doar la relatiile intre iubiti, ci si intre prieteni, membrii familiei, colegi de munca si asociati de business, clienti si comercianti etc.

**O vezi tot timpul – persoana care domina conversatia si suge energia prin atragerea intregii atentii spre ea si nevoile ei si nu lasa altii interlocutori sa vorbeasca.

**Persoana care aduce numai plangeri si negativism oricarei situatii – la fel stoarce energia de la ceilalti; persoana care critica mereu, este mereu in defensiva.

**Lipsa de respect este un furt de energie. La fel si exploatarea angajatilor de catre sefi.

Sunt nenumarate exemple. Toate aceste furturi de energie te vor destabiliza psihic si emotional.

Comportamente care energizeaza relatiile sunt cele in care interlocutorii se asculta si isi acorda spatiu. Oamenii se aprecieaza si sunt intelegatori. De multe ori cand oferi un cuvant de incurajare, atunci energizezi. Cand spui adevarul energizezi. Cand te tii de cuvant energizezi.

Asadar intrebarea este: oamenii cu care interactionezi te energizeaza sau te sug de energie?

Avand in vedere ca energia si banii sunt resurse de care avem nevoie in viata pentru succes, aceasta este o metoda inteleapta prin care poti determina sanatatea relatiilor din viata ta. Trebuie sa stii daca te apropii de anumiti oameni sau daca trebuie sa te indepartezi de altii.

De asemenea trebuie sa te intrebi: cum ii energizez eu pe cei din jurul meu sau cum ii sug pe ceilalti de energie? Cu cat vei energiza mai multi oameni cu atat mai energizat vei deveni si tu. Asa functioneaza energia.

Ceea ce trebuie sa faci este sa devii mai constient de relatiile pe care le ai si de persoanele pe care le intalnesti ca sa poti intelege si simte schimbul de energie dintre voi. Incearca sa realizezi cat de afectat esti de acest schimb – esti energizat, neutru sau stors de energie?

Analizand asta ia o decizie privind timpul pe care doresti sa ti-l petreci in compania anumitor persoane: daca este necesar sa faci niste ajustari privind interactiunea cu ei; daca trebuie sa iti petreci mai mult timp cu cei unde este un schimb de energie echilibat sau daca trebuie sa te departezi de cei care te storc de energie.

Fii constient si vei vedea diferenta in calitatea relatiilor pe care le ai cu ceilalti.

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline