Dezvoltare personala

Un nou plan pentru fericire

  • 24 august 2017

Ti-ai imaginat vreodata ca vei fi casatorit/a si cu copii pana la o anumita varsta? Sau poate ca vei fi mai departe in drumul carierei tale decat esti acum? Ce alte crezuri ai referitor la cum ar trebui sa arate viata ta?

Desi poate nu ai un plan traditional pentru viata ta (sa mergi la o scoala buna, sa gasesti un job bun, sa gasesti persoana potrivita, sa ai copii si sa traiesti fericit/a pana la adanci batraneti), exista sanse totusi sa apartii unui arhetip anume – acela in care pentru a crede ca esti indeajuns de bun, trebuie sa realizezi ceva important si sa dobandesti o cantitate mare din ceva.

Locuim intr-o societate care te invata ca nu esti suficient de bun daca nu realizezi ceva unic si special. Dar ce inseamna sa fii special si unic zilele acestea? O notiune atat de subiectiva. De ce nu consideram un profesor ca fiind unic? De ce societatea eticheteaza mamele care stau acasa drept “casnice”, cand de fapt cele mai multe dintre ele lucreaza continuu de dimineata pana seara sa ingrijeasca de copii si de casa? Nu merita sa fie numite “speciale”?

Asteptarile setate au devenit din ce in ce mai nerealiste. In timp ce scopurile si visele sunt importante pentru fiecare individ in parte, este un pic periculos sa iti conditionezi fericirea de un plan creat pentru viata ta.

Gandeste-te putin. De cate ori esti fericit cu ceva in viata ta, este pentru ca in acel moment are loc o situatie sau treci printr-o experienta ce se potriveste cu planul tau de viata sau cu viziunea ta despre cum ar trebui sa fie viata ta in acea perioada.

Daca formula pentru fericire consta in capabilitatea ta de a-ti indeplini asteptarile, atunci ce te face sa te simti rau? Ce creeaza durere, stres si frustrare in viata ta?

Uneori poate fi un avantaj. Multe persoane de succes sunt motivate de teama ca nu vor ajunge acolo unde doresc sa ajunga. Si sunt motivati sa actioneze mereu in aceasta directie. Dar ce te faci atunci cand ajungi sa crezi ca indiferent de ceea ce faci, nu poti face nimic pentru a-ti indeplini visul? Vei fi nefericit toata viata?

Cand suferi, este un semnal pentru tine sa iti re-evaluezi planul de viata. Ai doua optiuni:

  1. fie iti schimbi viata (adica faci ceva anume ca sa ajungi acolo unde iti doresti);
  2. daca nu iti poti schimba viata, atunci schimba-ti planul.

Pentru ca atunci cand te vei decide sa renunti la planul vechi si sa iti creezi unul nou, vei vedea ca si viata ta va incepe sa se schimbe. Iti poti depasi convingerile limitate, iti poti confrunta fricile si vei descoperi ca poti avea totusi o viata extraordinara.

Cateodata faptul ca esuezi in a realiza ceea ce credeai ca e drumul tau in viata, te poate duce de fapt spre destinul tau. Si ce este cel mai important, indiferent ce se intampla in viata, intotdeauna tu esti mai mult decat povestea pe care ti-ai creat-o.

[mailerlite_form form_id=2]

Facebook Comments
Distribuie daca ti-a placut:

No Comments Found

Inline
Inline